Nyttigare muffins
10.04.2013 22:43
Hjälp.... hihi
Barnen säger...vi vill ha kaka, mamma säger....
fyyy det är sååå mycket socker och vetemjöl är bara sååå daaah.
Ja vad tror ni man får för resultat då..... med en mamma som jag... då blir det intressant ;-)
Skapade ett nytt recept idag.
Jag tänkte personligen så ogillar jag vanligt strösocker och vetemjöl även om vi har allt möjligt hemma för vi är ju en familj och alla väljer fritt vad de vill ha. Men beställer någon att jag ska baka kaka eller något annat bakverk ja då blir det enligt mina regler eller så får man baka själv .
Korn Muffins
- 3 Ägg
- 1 dl Rörsocker
...........................
vispa ihop så det blir härligt..."fluffigt"
Blanda sen följande i enskilld skål för att sen blanda ihop dem
........................... - 2dl Kornmjöl
- 2tsk Bakpulver
- 4msk Kakao
- 2 kryddmåt Malen Ingefära
- 1 kryddmått Salt
- 1tsk Psylliumfrön
- 1 dl Dinkelmjöl
..........................................
Blanda alla torra produkter.
.......................................... - 100g smör smältes
- 0,5dl Druvsirap
..........................................
Nu kan du röra ihop allt i en bunke och portionera ut i formar.
Alla ugnar är olika men ca 250grader i 10 min. Jag brukar säga de är klar då det doftat ca 1-3 minuter men även det är olika då ugnar är just olika så du får pröva dig fram. Även mjöl, ägg med mera är olika varvid resultat kan variera något.
Denna muffins är en form av BAS-muffins, den som vill ha mer..."socker" kan tillsätta valfri glasyr. Eller varför inte avnjuta den med lite fruktkompott och grädde, bär o grädde, sylt o grädde eller glass kan säkerligen gå bra. Ja bara använd fantasin och låt det smaka detta fina alternativ för att slippa vanligt socker och detta vetemjöl.
Och....JA det gick bra på första försöket....Mmmmm ;-) Mycket är möjligt för den som vill...och ja kärleken är med mig...inom mig och i mina muffins....