Mariannes Musli

14.04.2013 13:19

 

Hemlagad musli, min egna variant.
"Mariannes musli"

 
  • 1l Havregryn
  • 2dl Rågflingor
  • 1dl Havrekli
  • 1dl Majsmjöl
  • 1dl Sesamfrön
  • 1dl Fruktsocker
  • 2msk Rörsocker
  • 1dl Hackad Mandel Jag skållar min mandel och skalar den
  • 1dl Hackade Valnötter
  • 2-3msk varm honung ringlas över blandningen.
Rör om allt väl, in i ugnen 150 grader i ca 30min för att få "crunch" bitar.
Ta ut långpannan med musli blanda ordentligt och skrapa lätt i botten så du får upp de krispiga bitarna (crunch).
Stäng av ugnen
Tillsätt:
  • 1dl Solroskärnor
  • 1dl Linfrön
  • 0,5dl Pumpakärnor
  • 1-2dl Russin
  • 1 påse torkad annans (ca 1,5dl)
  • 1 dl Torkade tranbär (tillsätter du tranbär kan du ta lite mindre russin)
Rör om väl
In i ugnen igen så de torkade frukterna fäller sitt naturliga socker. Låt vara i ugnen ca 10 minuter.
Sen är det klart för att njutas men låt det svalna väl.
Riktigt smarrigt gott med yoghurt och man kan även tillsätta färsk frukt efter egen smak...mmm